NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

Sziasztok kedves olvasoim.

Azt hiszem most egy aktuális problémával kezdeném a blogoldalam, mert akárhová fordulok mindenhol ezzel a problémával találkozom.  A családban, a baráti körömben sőt még bizonyos fórumokon is. De érdekes módon a megoldás sehol. Talán ez egy kicsit a férfiak mellet érvel, de ne feledjük ha megfogadjuk a tanácsokat mi NŐK is nők maradhatunk a párunk mellett és nem hogy  szabadság vágyuk nem lessz még inkább akarnak majd velünk, mellettünk lenni anélkül hogy mi sérülnénk meg lelkileg. 

Ne tipord össze szerelmed lábát.

 
 

A párkapcsolat sorsát sokszor az dönti el, miként tudnak megbírkozni a szerelmesek a közelség és a függetlenség ellentmondásával. A sikeres kapcsolat olyan mint egy tánc: egymás közelében lenni, anélkül hogy minduntalan egymás lábára lépnénk.

Se túl közel, se túl távol.

Egy idő után valamelyikünkben törvényszerűen feltámad a szabadságvágy, szeretné legalább rövid időre a saját önálló életét élni. A folytogató közelség felfokozza az eltávolodás igényt, ráadásul ez nem egyszerre és nem egyforma erővel jelentkezik mindkettőjüknél. A tapasztalatok a nők erősebben  és tovább akarják fenntartani a minden más személyt, sőt gondolatot is kizáró intimitást, mint a férfiak.

A házassági problémák szakértői szerint ez a külömbség nagyon hamar krízishez vezethet már a kapcsolat elején, ha nem tudják az érintettek nyíltan megbeszélni az eltérő elvárásaikat. Könnyen belecsúszhatnak az "üldöző" és a "menekülő" szerepébe, ha egyikük- álltalában a férfi- fogolynak érzi magáta kapcsolatban, a másik pedig a nő- minden erővel vissza akarja tartani partnerét a külvilág felé való nyílástól. Nyilván mindkettőjük magatartása túlzó és még szélsőségesebbé válik, ha elmarad az őszinte beszlgetés. Elsősorban azt kell tisztázni hogy hajlandóak-e engedni mingketten elvárásaikból. Az egyezkedés  során szembesülnek azzal, hogy ha nem sikerül közös nevezőre jutni, az akár a kapcsolat végét is jelenti. Az esetek többségében az eltávolodás korai szakaszában még minden helyre hozható lenne, ha ezek a fontos beszélgetések valóban megtörténnének.

A házasságok tartósságával és minőségével foglalkozó kutatások általában egyetértenek abban, hogy a kapcsolat minden szakaszában tudatosan kell védekezni a romboló, ellenséges érzelmek, a megszokás, unalom,érzelmi igénytalanség ellen. A jó házassághoz természetesen kellenek bizonyos adottságok, de ennél sokkal fontosabb, hogy ugyan úgy gondozni, karbantartani kell, mint egy épületet, egyébként visszafordíthatatlan károsodások lépnek fel.  

 Üdvözlettel   

  Mona_78

Címkék: család szerelem csak párkapcsolat pszichológia gyerekkel nőknek...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr431896965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysty30 2010.04.07. 05:22:22

Ez mind nagyon igaz,bárcsak olyan egyszerű lenne kivitelezni az életben..... De hát mint tudjuk az élet nehéz! De ha szeretünk valakit és az viszont szeret akkor minden sokkal könnyebb!

Mona 78 · http://nokvagyunk.inda.hu 2010.04.07. 08:17:02

@krysty30: Szia Krysty30.
Szerintem egy kapcsolatban nagyon fontos hogy a párok odafigyeljenek egymásra. Ebben semmi nehézség nincs. Ha ez meg van a többi értelemszerűen jön magától. Mi NŐK hajlandóak vagyunk mindig mindenért a párunkat okolni, pedig ha kicsit magunkban nézünk rájövünk hogy a legtöbb problémát mi generáljuk. Apró cseprő dolgokat felnagyítunk aztán azt mondjuk a párunknak, hogy "te semmivel sem törődsz?" Pedig törődnek de csak az igazán fontos dolgokkal. Köszönöm kommented. Mona
süti beállítások módosítása