NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

A bizalom egy kapcsolat alapja.

2010.04.07. 11:56

szerző: Mona 78

 

 Őszintesség, bizalom és féltékenység.

 

 

Hazugságban

A sikeres kapcsolat 8 szabálya

 élni nem élet, az inkább egy álomvilág. Az őszinteség viszont nem minden esetben a megfelelő. Gondolok itt arra, már ha zavarosnak tűnnek a szavaim, hogy például nem mindig jó a teljes igazságot megmondani a másiknak. Jelenleg párkapcsolatról beszélek, ahol például a másik fél full őszinte, de mint mondtam, nem minden esetben helyes megoldás. Jobb dolgokat “elhallgatni”, de olyan kis apró dolgokról, ami nem feltétlenül befolyásolná a kapcsolatot. Na hogy egyértelműbb legyen mire gondolok, akkor írok egy példát. Szereted a párodat, ő is őszinte veled, és talán az olyan dolgait nem kellene az orrod alá dörgölni, hogy például egy leányzó bepróbálkozott nála, elmeséli a szituációt, de a végén mondja is hogy ugye lekoptatta csúnyán kifejezve. Itt érezheted azt, hogy őszintén elmondta mi történt, de valójában felkavar picit. Lehet csak én érzem így? Szóval az őszinteség jó dolog, örülni kell hogy vannak még őszinte emberek a világon, de finoman kell bánni az őszinteséggel. Korán sem túl jó megnyílni mások előtt, mert visszaélhetnek azzal hogy megbízol bennük és itt lépett be a másik szó is.

 

Megbízni?! Legyen az ismét párkapcsolat?  NAGYON FONTOS BÍZNI A MÁSIKBAN! Bízni valakiben…ha ezt kimondod: “én bízom benned”, mit értesz alatta? Tág fogalom tudom, de a lényege mit takar? Ennek a szónak súlya van. Nincs bizalom, nincs kapcsolat sem. Ez az alapja. Ha ott van mindig a kisördög, akkor nem vezet jóra. De ahhoz hogy ott legyen a kisördög, nem is tudom, talán rosszabb az ha van rá oka az embernek hogy nem bízik meg benne, avagy nincs. Legyen az féltékenység miatt? Áh, ez a harmadik szó, amit nagyon utálok.

Egészséges féltékenység mindenkiben van. De ha ez már beteges, akkor annál rosszabb nincs is. Mikor ok nélkül kapsz “pofonokat”. Féltékenynek lenni nem egy felemelő érzés. Így kimutatod hogy szereted a párod, de ha enélkül látja rajtad az mégjobb. Nem okozol neki fájdalmat. Mert fáj az a lelkednek ha féltékeny vagy. És ha “beteg” a lélek a test is azzá válhat. Még egy ok arra, hogy ne hozd ki a másikból hogy ezzé váljon!

Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni – ez az élet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr301901298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása