NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

Döntések ....

2010.04.13. 18:01

szerző: Mona 78

 Döntések és pofonok

 
Legtöbbször az okozza a legnagyobb fejfájást, hogy eldöntsük, mit is akarunk igazán. Talán túlságosan bizalmatlanok és gátlásosak vagyunk. Rendre rossz döntéseket hozunk, és mindig mi húzzuk a rövidebbet.
 
 

Miért nem találod meg soha az igazit?

Nagy kérdés, és jogos. Lássuk a leggyakoribb rossz döntéseket, amik megakadályozhatnak abban, hogy megtaláld, akit keresel:


Szingliként:

1. Nem hiszed el, hogy vagy olyan jó nő, akit észrevennének a pasik. Elmész a fodrászodhoz, de újra ugyanazt a frizurát vágatod magadnak, amit eddig is, majd csodálod, hogy senki sem figyelt fel rád.

Megoldás: ha úgy érzed, nem vagy elég feltűnő, változtass magadon radikálisabban! Próbálj ki egy új frizurát, vagy öltözködj merészebben. Próbáld kihozni magadból a legjobbat, és elsősorban ne azért, hogy valaki szépnek találjon, hanem azért, hogy te jól érezd magad a bőrödben!


2. A szüleiddel élsz, és hát kinek kellene manapság egy olyan nő, aki még egy lakást sem tudott összekaparni magának? Inkább lemondasz minden lehetőségről és várod, hogy egyszer sikerüljön elérned a függetlenségedet.

Megoldás: ha minden lehetőséget eltaszítasz magadtól csak azért, mert szégyelled anyagi helyzetedet, valójában önmagad tagadod meg. Vállald fel bátran, aki vagy, és soha ne feledd, hogy senki sem született önálló lakásba!


3. Te nem vagy olyan típus, aki csak úgy ismerkedik az utcán, vagy szórakozóhelyeken. Ezért legtöbbször otthon maradsz és csipszet falatozva nagyokat dévédézel, vagy a barátnőid táraságát választod, és versenyeztek, ki volt régebben együtt pasival…

Megoldás: ha otthon ülve keseregsz, hogy Jude Law sosem kopogtat az ajtódon, próbáld ki a jól bevett mondást: ha a hegy nem megy Mohamedhez... Minden alkalmat ragadj meg arra, hogy kimozdulj otthonról! Különféle helyekre látogass el, hiszen bárhol ráakadhatsz egy megfelelő alanyra! Semmiképp se fordulj még jobban magadba és szomorkodj az egyedülléteden. Tudod, minél több vasat tartasz a tűzbe, annál biztosabb, hogy az egyik meghajlik!


4. Folyton dolgozol, nem érsz rá holmi ismerkedésre. De azért titkon reméled, hogy összeakadsz valakivel a munkahelyeden. Aztán sajnos egy férfi sem jön be igazán.

Megoldás: a munkaalkoholizmus gyógyítható betegség. Muszáj picit lazítanod, különben legszebb éveid vesznek kárba, és ezeket már senki nem adhatja vissza! A napi robot mellé feltétlenül iktass be valamennyi kikapcsolódást is, ha mást nem, munka után ülj be egy pub-ba. Ha önmagadat hanyagolod, azzal az esélyt is elveszed magadtól.


5. Bűn rondának tartod magad, és reménytelennek látod, hogy valaha is beléd szeressen egy férfi, ezért inkább elvonulsz a világ elől, és tudásod gyarapításának szenteled az életed, vagy férfi helyett, háziállatokkal veszed körül magad.

Megoldás: az ember, társas lény! Mindenkinek szüksége van egy kapcsolatra, ha másért nem is, egészségügyi szempontból biztosan! Vedd sorra előnyös tulajdonságaidat és hódíts az eszeddel!


6. Cölibátust fogadtál egy óriási csalódás után, talán még zárdába is vonulsz.

Megoldás: ezt sürgősen felejtsd el! A fájdalom idővel elmúlik. Aki megtagadja magától a boldogság lehetőségét, az élve temeti el magát. Minden csalódásból lehet okulni, és igenis fel lehet kelni. Légy pozitívabb és gondolj arra, hogy ennek a kapcsolatnak azért kellett megszakadnia, hogy rátalálj egy másikra! 


Kapcsolatban:

1. Idegesít, hogy a pasid nem figyel oda rád, bejárónőnek tart és természetesnek veszi, hogy kiszolgáld. Ennek ellenére mégis mindent megteszel, hogy ideális feleségjelöltnek tűnj.

Megoldás: Ha úgy érzed, csak azért tart, hogy ellásd, állj a sarkadra, és mondd meg neki, hogy több figyelmet érdemelsz. A legtöbb konfliktus forrása az, hogy a két fél nem beszéli meg a problémákat, és inkább magukban fortyognak. Ha ezen már túl vagy, de ő nem hajlandó elfogadni, hogy egyenrangú társak legyetek, számíthatsz arra, hogy egész hátralévő életedben mártírként fogsz viselkedni. Tényleg a bejárónője szeretnél lenni?


2. Te nagyon szereted a barátod, de ő nem viszonozza kellőképp az érzéseidet. Legszívesebben tíz gyereket is szülnél neki, de ő hallani sem akar komolyabb folytatásról. 

Megoldás: nyilván nem kell mindjárt az első időkben elvárni, hogy valaki feleségül vegyen, és te légy gyermekei anyja. Idővel úgyis kialakul, hogy mennyire kötődtök egymáshoz, ki milyen távlatokban gondolkozik. Ám ha már hosszabb ideje vagytok együtt, ideje eldönteni hogy kinek mi a célja a kapcsolattal. Soha, de soha ne mondj le vágyaidról, hogy kielégíthesd a másikét! A gyermekvállalás komoly döntés, és ha annak ellenére, hogy nagyon szeretnéd, mégis kimarad az életedből, örökre bánni fogod.


3. A barátod megfolyt az érzéseivel. Rendszeresen számon kér, féltékenykedik, nem enged el sehova. Te úgy érzed, nem vagy a rabja, de mégis meggyőzöd magad arról, hogy egy nőnek a férfi mellett a helye és nélküle nem boldogulnál.

Megoldás: senkinek sincs joga arra, hogy korlátozza egy másik ember életét. Egy ember nem birtokolhat egy másikat. Ha szeretnél kimozdulni, de ő megtiltja, azonnal mérlegeld, hogy mennyire fontos neked ez a kapcsolat. Ne alázd meg magad, hiszen a te igényeid éppoly fontosak, mint az övéi!


4. Évek óta együtt vagy valakivel, de hiányzik a tűz, már egyáltalán nem érdeklődtök egymás iránt. Először próbálod újra fellobbantani a lángot. Többször is megpróbálod, de nem megy. Aztán sajnálod magad, hogy milyen szerencsétlen vagy, végső elkeseredésedben félre kacsingatsz, majd (ha netán találsz is valakit) megtorpansz, és úgy döntesz, mégsem hagyod veszni a biztosat egy bizonytalanért.

Megoldás: nagyon nehéz egy hosszú kapcsolatból kilépni, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Ha már régóta őrlődsz, annak oka van. Hosszútávon csak a boldogtalanság várhat rád, és egyre kevesebb eséllyel találsz majd magadnak valakit, akivel jó együtt. Egy olyan kapcsolathoz nem érdemes ragaszkodni, ami nem nyújt számodra semmit. Amiben a megszokás, a napi rutin az egyedüli összetartó erő. Persze a szerelem idővel elmúlik, de nem mindegy, hogy mivé alakul.


5. Olyan szerelmes vagy, hogy majd elrepülsz, és képes vagy mindent figyelmen kívül hagyni, még azt is, ha megcsal. Rettegsz, hogy elveszíted őt, mert nincs még egy ilyen tökéletes pasi a Földön.

Megoldás: egészen biztos, hogy van még jó pasi a világon. Ha nagyon szeretitek egymást, és egyszer megbotlik, az még nem tragédia. Ettől még lehet egy kapcsolat stabil és ígéretes, de ha valaki tudatosan és rendszeresen csalja a másikat, azzal tökéletesen semmibe veszi a partnerét. Ha úgy tapasztaltad, hogy sokszor hazudik és nem erős oldala a monogámia, jobban teszed, ha továbblépsz, hacsak nem vagy mazochista, és nem élvezed, hogy párod más nők karjaiban érzi jól magát…


6. Folyton veszekedtek, mindenféle apróságon összekaptok. Semmiben sem egyezik a véleményetek, és mindketten hevesen ellenkeztek. Tudod, hogy szinte semmiben sem tudtok dűlőre jutni, és az idegeid már cafatokban lógnak, mégis kibékülsz vele, újra, meg újra, hiszen félsz attól, hogy egyedül maradsz.

Megoldás: csak azért, hogy ne maradj egyedül, nincs értelme egy olyan kapcsolatot fenntartani, ami csak árthat neked. Jobb egyedül, mint egy feszültségekkel teli életet élni. A lelki nyugalom nélkülözhetetlen ahhoz, hogy harmonikus életet élhess. A folyamatos idegeskedés komoly betegségeket, nehezen leküzdhető lelki problémákat is okozhat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr391918303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása