NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

Miért félnek a férfiak...

2010.05.04. 10:46

szerző: Mona 78

 Miért félnek a férfiak a szakítástól?

 
Miert_felnek_a_ferfiak_a_szakitastol
:

A nő, aki már-már Istenként tiszteli a férfit szinte mindenre képes a másik feléért, az oldalbordájáért. A férfinak szüksége van a nőre, aki felnéz rá, tiszteli Urát és parancsolóját. Mert ő a férfi, aki bátor és semmitől sem retteg, ő az aki hódít és megcsal, de szíve mélyén mégis fél a szakítástól.

Szakítás... sokan valóban megszeppennek és elbizonytalanodnak e szó hallatán. A bátrabbak azok, akiknek tartásuk van, kezdeményezik a szakítást, de mégis félnek tőle. Hogy miért? Mert egy határozott és magabiztos férfi átlátja ugyan, ha egy kapcsolat már nem működőképes, és nem vezet közös építő jellegű jövőhöz, mégis vissz-visszahúzza a megszokás és a félelem attól, hogy magára marad, hogy a múltja mindig kísérteni fogja, és a félelem, hogy a jövőben tettei megbosszulják önmagukat.

Ekkor a félelem fogva tarja és megakadályozza abban, hogy a valódi boldogsághoz vezető útra lépjen és előre haladjon. Ellentmondásos helyzet, ugye? Keresi a kifogásokat, ellentmond és hazudik önmagának, aztán észrevétlenül belegabalyodik a saját maga által szövögetett hazugság pókhálójába. Mások érzéseivel, életével félelem nélkül játszadozik, de amikor saját sorsáról van szó, akkor úrrá lesz rajta a bizonytalanság. Tulajdonképpen attól fél, amit magának idézett elő. Ezért nem mindegy, hogy meddig játszadozik és a kapcsolat játékában ki lesz a nyertes és a vesztes.

Mert genetikai állományukból adódóan és ösztöneik által irányítva, a teremtés koronái mindig az elsők akarnak maradni és mindig győzni akarnak. Ezért félnek a szakítástól: félnek egy új kölcsönös tiszteleten és elfogadáson alapuló kapcsolatba kezdeni, mert azt hiszik, hogy ezáltal elvesztik a domináns hím pozíciót és játékvezetői mivoltuk is csorbát szenved. A szakítástól nem szabad félni, mert az elválás egyben egy új kezdetét is jelenti, ha valóban nyitottak vagyunk a változásra.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr401973337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása