NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

Férfiasan...

2010.05.04. 10:48

szerző: Mona 78

 

Férfiasan egy társkapcsolatban

 
Ferfiasan_egy_tarskapcsolatban
 

Az, hogy egy férfiban milyen megítélés alakul ki egy párkapcsolat vagy házasság működését illetően, közrejátszik mindazon információ, amit felnőtté válása során környezetéből, de legfőképpen szüleitől eljutott hozzá.

A nőkhöz hasonlóan a férfiak is tudat alatt ennek megfelelően alakítják ki a társkapcsolatról való elképzeléseiket. Amennyiben a partnerek arra az elhatározásra jutnak, hogy közös életet kezdenek, fontos hogy az eltérő elképzeléseket, már az együttélés elején tisztázzák. Az eltérő elképzelések hátterében már a gyermekkorukban kialakult különböző elvárások is állhatnak. Ez erős befolyást gyakorolhat a kapcsolatra és bizonyos fokú alkalmazkodásra készteti a partnereket. Ez pedig hosszútávon elégedetlenséghez vezethet és a kapcsolat egészét is veszélybe sodorhatja. Ennek természetes következménye, hogy a partnerek egymást hibáztatják, amiért nem tudták megvalósítani elképzeléseiket.

Egy kiegyensúlyozott együttélés csak abban az estben lehetséges, amennyiben a társkapcsolat működéséről vallott elképzeléseik megegyeznek társuk elképzeléseivel. Ha ezek az elképzelések nem egyeznek egymással, próbálkozzanak azzal, hogy bizonyos egyezményeket tesznek vagy végleg elköszönnek egymástól. Egy férfi saját személyiségéről alkotott tudat alatti elképzeléseit azok a tényezők határozzák meg, amelyek a családi háttérből származnak. Az is meghatározó, hogy valaki hányadik gyermekként születik egy családba.

Ha a partnerek tisztában vannak azzal, hogy a másik mit keres a társkapcsolatban, akkor közösen építhetik és javíthatják a kapcsolatot és tisztában lesznek azzal, hogy mivel tehetik egymást igazán boldoggá.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr221973347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása