NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

 

5 mondat, amit soha ne mondj a férfinak!

A nők és a férfiak más nyelvet beszélnek. És bizony vannak olyan mondatok a nők szótárában, amitől a pasik a falra másznak.

A Mars és Vénusz elmélet egyik alapja az eltérő kommunikáció. Van néhány mondat, ami különösen bántó a férfiak számára. Kerüld el őket, hogy megőrizd a családi tűzhely melegét.

Szeretsz még?

A férfiak nem épp beszédesek, a nők inkább szavakkal kommunikálnak. A pasik azonban sokszor másképp fejezik ki az érzelmeiket. Ez a kérdés nagyon nem jó, hiszen függő helyzetet feltételez és kicsit érzelmi zsarolás jellegű. Ha szeret, akkor valószínűleg érintés és tettek útján kifejezi az irántad érzett szerelmét. És nem fogja érteni, hogy miért erőlteted, ha ő már a tudomásodra hozta. A még szócska pedig a kapcsolat megromlására utal. Ha nem szavakkal, de kifejezi, amit érez, ne erősködj, és te mondd nyugodtan. Ha pedig nincs így, akkor minek is kérdezni.

Te soha, mindig és így tovább...

Ne túlozzunk! Valószínűleg nem soha nem mosogat, hanem ritkán. És nem mindig megy el esténként, hanem gyakrabban, mint te szeretnéd. Nem érdemes nagy szavakat használni, mert főképp nem igazak, másrészt olyan helyzetet teremtenek, hogy nem tudjátok normálisan megbeszélni a problémát.

A barátnőm pasija most kapott fizetésemelést!

Gratulálunk neki. De a barátodnak rosszul esik az összehasonlítás. Lehet, hogy kereshetne többet, lehetne nagyobb autója, vagy vehetne neked gyakrabban virágot. De az összehasonlítgatással nem az ambícióját növeled, hanem a frusztráltságát. Hiszen nem arra hívod fel a figyelmét, hogy ő mire lenne képes, hanem arra, hogy mit nem tudott elérni.

Kövér vagyok?

Karikás a szemem? Nem túl harsány nekem ez a felső? Ezek olyan kérdések, amikre nincs jó válasz. Ha azt mondja nem, akkor nem fogod elhinni, hiszen te pontosan tudod, hogy felszedtél egy-két kilót vagy nem aludtál eleget. Ha pedig puszta megértésből helyesel, és megoldást kínál, akkor jaj neki. Így nem fogsz bókokat sem kikényszeríteni.

Most mire gondolsz?

Ugye te is azt szeretnéd, ha szex után házasságra, gyerekekre, de minimum az összeköltözésre gondolna? Nos, valószínűleg az jár az eszében, hogy elkezdődött-e már a meccs, rendben van-e a horgászfelszerelése, vagy szívesen enne most egy pizzát. És tudja, hogy ezeket nem mondhatja neked, mert te nem ezt várod. Inkább bújj hozzá, és élvezd a pillanatot!

További tabumondatok

Interjúalanyaink az alábbi mondatokat jelölték még idegtépőnek, illetve megválaszolhatatlannak:

  • ....kértelek, hogy hajtsd le a wc tetejét... - Igen, ő is tudja.
  • ....nincs egy rongyom se... - De van, csak nem szereted őket.
  • ...szerinted ez jó lesz? - Különösen akkor idegesítő, ha utána mégis mást veszel fel.
  • ...hol voltál eddig?... - Hol lett volna? A barátaival.
  • ...de miért?... - Csak.
  • ...oda parkolj!... - A vezetésbe soha, semmilyen körülmények között ne szólj bele!
  • ...mit főzzek?... - Te tudod mi van otthon, és hogy mit tudsz elkészíteni belőle.
  • ...most tényleg erre van szükség?... - Igen, az a kütyü tényleg elengedhetetlenül fontos, legalábbis neki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr381973446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása