NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

Nők kontra Férfiak...

2010.04.13. 17:46

szerző: Mona_78

 Nők kontra férfiak

 
Lehetséges, hogy létezik egy kézikönyv, melynek segítségével megtanulható, hogyan kell bánni a férfiakkal ahhoz, hogy mindörökké magunkba bolondíthassuk őket? Nos, a válasz igen! Olvass, figyelj és ne feledd alkalmazni a tanultakat!
 
Egy hosszú távú egyedüllét, vagy kapcsolat folyamán gyakran megfeledkezünk arról, hogy mi nők másképp gondolkozunk, mint a férfiak, ezért tehát nem hibáztathatjuk mindenért őket.

De hiszen folyton kifosztva, elhagyatva, megalázva érzed magad? Párt keresők és lapos kapcsolatban élők figyelem! Meg kell tanulnunk „bánni” e szeretett lényekkel, hogy igazán boldoggá tehessenek minket! Kezdjük mindjárt a legkézenfekvőbb igazságokkal. Azokkal, amelyek tudatosításával, megtanulásával máris óriási lépést lehetsz a tartós boldogság felé!

1. Ha valakit nagyon akarsz, nem fogod megkapni. Amikor viszont már nincs rá szükséged, jelentkezni fog. 

Sokat emlegetjük a kisugárzás szót, de tulajdonképpen gőzünk sincs, mi is a valódi jelentése. Életérzéseink, beindítanak bizonyos kémiai folyamatokat, ez által olyan észrevétlen jeleket bocsájtunk ki, melyeket mi magunk nem is érzékelünk. Ennek ellenére kiül megjelenésünkre, hangszínünkre, még saját testszagunkat is befolyásolhatja. Akkor is képesek vagyunk hatást gyakorolni ezekkel a jelekkel, ha épp nincs a közelünkben senki. Érdekes nem? Ezért hát mindenképpen törekedj arra, hogy ne akarj birtokolni senkit, a célod inkább az legyen, hogy az illető társaságában pozitívabb személyiség lehess. 

Ne misztifikáld túl a férfit. Ezzel önmagadat becsülöd le. Ha önbecsülésed romokban hever, senki sem akar majd boldoggá tenni. - Amíg nem érzed úgy, hogy érdemes vagy a szeretetére, nem mered majd „kérni”, hogy törődjön veled. Amíg „őszintén nem kéred”, addig nem fogja akarni, hogy törődjön veled. 


2. Ne énekeld folyton a mártírok balladáját!


Hogy mégis mit jelent ez?
Minél többet adsz, annál kevesebbet kapsz vissza. Ez persze nem azt jelenti, hogy semmit sem szabad adni, azt viszont mindenképp, hogy ne adj többet azért, hogy többet kapj vissza! Ez ugyanis pont fordítva működik.
Amíg nem tudsz határokat szabni, hogy mennyit adhatsz, 
ő nem fogja kellően értékelni, amit kapott.

Miért? Mert minél jobban félsz attól, hogy semmibe veszi igényeidet, annál figyelmesebb és odaadóbb leszel iránta. Ettől ő még figyelmetlenebbé válik, és te még odaadóbb leszel. Belecsöppensz tehát az ördögi körbe. 


3. A szerelem egy fél fülű kancsó, ami csak addig jó, míg ő az az egy fül

Elcsépelt mondás, de igaz! 
Ha túl őszintén tárod fel érzéseidet, ő lassan el fogja őket veszíteni. Szeretheted őt a legmélyebb érzelmekkel is, de erről neki nem kell minden részletet tudnia. Valójában nem is szeretné ezt tudni. Átélni viszont annál jobban szeretné. Hogyan? Úgy, ha képes megfelelni neked! Egy olyan ember felé, aki szerelmes és nem kér semmit, csak, hogy szerethessen, nincs mit bizonyítani.


3. Tanulj meg kérni, és elfogadni! Ha nem tanulsz meg elfogadni, nem fogsz örülni annak, amit kapsz.

Miért? Mert ha igényeid vannak és nem mered őket feltárni előtte, nem fogja kielégíteni ezeket, emiatt pedig meg fogsz sértődni. Ő viszont bosszús lesz, mert nem tudja, miben hibázott, ettől rosszul fogja érezni magát, és durvább esetben inkább kerülni fogja a társaságodat.


4. Azt mondd, amire vágysz, ne azt, ami történni fog, ha nem kapod meg! 

Miért? Mert félre fogja érteni. Ő nem ért a te nyelveden. Le kell neki fordítani, amit közölni szeretnél. 

Még ha mindketten szóról szóra ugyanazt is mondjátok, mégis mást jelent mondandótok. Te ugyanis érzelmeidet kissé eltúlozva, felszínezve adod elő, ő viszont a puszta tényeket osztja meg veled.


5. Ha igazán férfit akarsz magad mellé, 
ne akadj ki, ha rádöbbensz, hogy egy férfi van melletted!


Ha az őrületbe kerget a figyelmetlenségével, nem biztos, hogy ő a felelős érte. Reagálj másképp! Ha hagyod őt hibázni, megtanítod helyesen cselekedni
Ő akkor tudja teljesíteni kívánságaidat, ha elég tökéletesnek érzi magát hozzá. Ehhez viszont az kell, hogy ezt éreztesd vele.

6. Ő nem szereti, ha panaszkodsz, te pedig nem szereted, hogy nem beszél a problémáiról. Erre ő megoldást keres, te viszont csak arra vágysz, hogy meghallgassanak.

Miért?
Ha neki problémái vannak, elvárja, hogy békén hagyják, amíg megoldja őket. Ha nem képes megoldani őket, más megoldható kihívásokat keres,ami megnyugtathatja, (pl. számítógépes játék) vagy olyan tevékenységeket folytat, melyek által elfeledkezhet a problémáról. (pl. focit, vagy híreket néz, újságot olvas, sportolni megy stb..)

Ha hagyod, hogy maga oldhassa meg a problémáit, értékelni fogja jelenlétedet. Ha kéretlenül akarsz segíteni neki, azt sértésnek, kudarcnak fogja érezni. Hacsak ő nem kéri, ne adj kéretlenül tanácsokat. (Babráljon csak nyugodtan a zárral, vagy menjetek még egy kört, hogy leparkolhassatok.)

Te csak beszélnél róla, ő viszont megoldásokat ajánl, és rövidre zárná a beszélgetést. Ez neked rosszul esik, mert úgy érzed, nem figyel rád. Ha problémáidról beszélsz neki, úgy fogja érezni, hogy ő csinált valamit rosszul, kudarcot vallott. Ezért aztán nem szívesen fogja meghallgatni a panaszkodásodat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr921918257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.