NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

 

Tévhitek, melyeket a férfiak a nőkről gondolnak!

 
Tevhitek_melyeket_a_ferfiak_a_nokrol_gondolnak
 

Tévhitek világában élünk. A tévhitek tulajdonképpen téves, helytelen megállapítások, elhamarkodott következtetések, általánosított vonások, viselkedésjegyek vagy tulajdonságok, melyek a legtöbb esetben negatív előjelűek, és egy adott személyre vagy személyek csoportjára vonatkoznak.

Példának okáért ez esetben vegyük a férfiakat. Már az első pillanatban, amikor egy férfi egy nővel találkozik, egy sor sztereotípiával kell felvennie a harcot, melyeknek lehetséges, hogy semmi valóságalapja nincs. Ahogyan a férfiak sem szeretik, ha bizonyos kategóriákba besorolják őket, ugyanez a nőkről is elmondatható. Ahhoz, hogy a férfiak a nőket igazán megértsék az kell, hogy úgy lássanak bennünket amilyenek egyénileg valójában vagyunk, és nem úgy ahogyan hallották, vagy feltételezték hogy vagyunk. Az általánosítás rossz tanácsadó és sok esetben félrevezet. Nem mindegy, hogy „egy tévhitet” (mint ahogyan maga a szó is jelzi), hiszünk, gondolunk vagy sejtünk.

Nem szabad megengednünk, hogy a másik nem által alkotott általánosítások hatással legyenek ránk, mivel azok az információk melyeket hallunk, talán negatívan befolyásolják azt, ahogyan az adott személyhez viszonyulunk, még akkor is ha az illető nagyon szimpatikus nekünk.

A leggyakoribb tévhitek ( és egyben általánosítások) , melyeket a férfiak a nőkről hisznek a következők:

A nőket nehéz eltartani: sokat költekeznek és soha nem elég nekik az ami van.

A nők soha nem elégedettek: sem önmagukkal, sem a munkájukkal, sem az életkörülményeikkel.

A nők nagyon érzelgősek: könnyen sírva fakadnak és gyakran megjátsszák magukat.

A nők féltékenyek és nagy birtoklási vággyal rendelkeznek.

A nők korlátozni akarják a férfiak szabadságát.

A magabiztos, határozott és vezető típusú nőknek nincs szükségük olyan férfira, aki vigyázz rájuk és megóvja őket.

A nők minden esetben ellenőrzésük alatt szeretnék tartani a férfiakat: hol és kivel vannak, és minden lépésükről beszámolót kell tartaniuk.

Amint az a felsoroltakból kitűnik, ezek a legalapvetőbb általánosítások, tévhitek, melyeket a férfiak a nőkről hisznek, vallanak. Kivételek mindig akadnak, de a legjobb megoldás az lenne, ha ezeket közös erővel megváltoztathatnánk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr511973354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása