NŐK vagyunk.blog.hu

.Ez a blog a párkapcsolati krízisekről szól, amiben igen nagy tapasztalatom van és persze megoldásaikról. Mi lehetett volna másként ha.... Milyen hibákat ne kövess el... Férfiak és Nők szemszögéből... És sok más, vagy hasonló probléma ami egy kapcsolatban előfordulhat.

Friss topikok

Linkblog

 Nehéz megtalálni a szerelmet, és senki sem kezd szívesen egy olyan emberrel, aki később megcsalja. De honnan tudhatnánk előre, amikor még a rózsaszín ködben úszunk? Egyesek a hangszínben vélik megtalálni a megoldást.

 

Az Evolutionary Psychology című lap online kiadásában megjelent tanulmány szerint a férfiak a magas hangú nőkről, a hölgyek pedig a mély hangú férfiakról tartják úgy, hogy hajlamosak a félrelépésre. Meglepő volt azonban, hogy e vélemény független volt attól, hogy az adott ember milyen hangszínt tartott vonzónak – mondja Jillian O’Connor, a kanadai McMaster Egyetem viselkedéskutatója.

A kutatáshoz 49 női és 55 férfi főiskolai hallgatót kértek fel, hogy négy pár férfi és női hangot hallgassanak meg magnóról. Előzőleg mindegyiket manipulálták elektronikusan, így ugyanazt a hangot alacsonyabb és magasabb változatban is meghallgathatták. A résztvevőket először arra kérték, hogy döntsék el, véleményük szerint a pár melyik tagja hajlamosabb megcsalni a másikat, majd hat másik hang meghallgatása után arra, hogy válasszák ki, melyiket tartják vonzóbbnak. Mindkét nem tagjai előnyben részesítették a magasabb női és a mélyebb férfihangot.

A hangszín határozza meg a hűtlenséget?„Eredményeink azt mutatják, hogy az, hogy első benyomásként mit gondolunk a másik nem egy tagjának szexuális magatartásáról, jórészt az illető hangján alapul – magyarázta O’Connor. – Ez fontos, mivel ezek az előfeltevések határozzák meg, hogy milyen elvárásokkal kezdünk bele egy kapcsolatba.”

Egyéb tényezők, mint például a hormonok nemcsak a hangszínt határozzák meg, hanem azt is, hogy milyen párt keresünk magunk mellé. Noha a nők vonzóbbnak tartják a mélyebb hangú férfiakat, ez utóbbiak szervezetében a tesztoszteron is nagyobb mennyiségben található meg, ami több partner keresésére ösztönzi őket. Ugyanígy a nőknél az ösztrogén okozza a magasabb hangot, és azt is, hogyszabadosabb szexuális életet élnek – igaz, ez utóbbi betudható annak is, hogy több férfi érdeklődik irántuk.

Ezen információk birtokában hogyan kerülhetik el a társkeresők a szívfájdalmat? A legjobb, ha sokat beszélgetünk a másikkal. „Ha ezek az előfeltevések segítenek a megfelelő partner kiválasztásában, nagyobb eséllyel kerülhetjük el a hűtlenség olyan következményeit, mint a válás, a pénzügyi összeomlás vagy a nemi betegségek” – állítják a kutatók.

 

 

Címkék: hűtlenség hang párkapcsolat szexuális magatartás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr952787621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása